Sūriai: kur ir kada juos skanauti

Jeigu mėgstate sūrius, tuomet jums pažįstami ir pelesiniai suriai, ir plėšomos sūrio lazdelės, ir lydyti sūreliai, ir paprasti geltoni ar balti sūriai. Tačiau tiems, kas galbūt tik pereina prie sveikesnės mitybos, pamažu atsisako maisto tik iš angliavandenių, metas susipažinti su sūrių pasauliu. Jų yra labai daug, ir jie puikiai tinka įvairioms progoms.

Geras baltymų šaltinis

Sūrio gaminiaiPirmiausia jums galbūt kils klausimas, kodėl pelesiniai suriai ar kitos sūrio rūšys yra teigiamai vertinami mitybos specialistų? Juk pažvelgus į sūrio sudėtį, matome, kad jame gali būti daug riebalų. Gali, tačiau yra ir liesesnių sūrių, tarime, liesesnis pelėsinis sūris arba Mozarella liesas sūris. Tačiau sūris yra vertinamas dėl savo baltymų kiekio. Mokslininkai yra įrodę, kad žmonės, pavalgę baltyminio maisto, jaučiasi kur kas sočiau, negu tada, kai valgo angliavandenius. Yra net ir specialios baltyminės dietos, kurios draudžia valgyti angliavandenius, tačiau leidžia mėgautis neribotais baltymais.

Užkandis prie vyno

Jeigu norite sūrius į savo mitybą įtraukti pamažu, galite pirmiausia juos paversti savotiškais užkandžiais prie vyno. Pirkite įvairių rūšių sūrius, pjaustykite juos, serviruokite didelėje lėkštėje ir pamatykite kaip jie valgosi su vynu. Tai tikrai geras skonių derinys, kad ir kokį sūrį ar vyną paimsite.

Gero skonio ženklas šventėje

Šventėse, kuriose stalai būna nukloti maistu ir vaišėmis, gėrimais, lėkštė su sūrio gabalėliais visuomet vertinama kaip gero skonio ženklu. Juk šventė išlaikys savo šventinę dvasią tada, kai visi galės joje rasti sau kažką skanaus. Galbūt – mėgstamą sūrio užkandį prie vyno.

Puikus maistas kelionei

Keliaujantys į įvairius žygius ir keliones, puikiai žino, kad sūrį tikrai verta imti net ir savaitę einant per kalnus. Jis kietas, maistingas, todėl jo nereikia nešti labai daug ir sunkiai, kad turėtumėte, ką valgyti. Kietieji, pelėsiniai sūriai išsilaiko visomis sąlygomis, todėl nereikės stengtis, kad sūris būtų neperkepęs, nesukaitęs. Galima neštis ir karštoje, ir šaltoje temperatūroje, tol, kol suvartosite, nieko nenutiks. Galiausiai, sūris yra tikrai skanus ir vienas, o taip pat – maistingas ir sveikas. Keliaujant jums reikės baltymų, o sūris tikrai suteiks būtent šios medžiagos.

Pagardins patiekalus

Gurmanams, gaminantiems įvairius patiekalus, pažįstama labai daug sūrių rūšių. Kadangi jos yra naudojamos įvairiems patiekalams pagardinti, o kartais sūris patiekaluose gali turėti ir svarbiausią vaidmenį. Taigi, verta turėti bent keletą įvairių sūrių šaldytuve, jeigu norite būti tikrais gurmanais ir gaminti labai skaniai, nebijoti išbandyti naujų receptų.

2 mintys apie „Sūriai: kur ir kada juos skanauti“

  1. Niekada nesuprasiu tų žmonių, kurie nemėgsta sūrio… Sūris yra vienas iš nuostabiausių produktų. Mes su sužadėtiniu vasarą visuomet savaitgaliais einam į Daugirdą, į terasą, užsisakydom sūrių rinkinį ir balto sauso vyno.
    https://www.daugirdas.lt/restoranas/

  2. Ir tikrai, sūriai tinka daugelyje patiekalų, daugeliui progų. Sūris – tai ypatingas produktas, ypač, jei jis tikrai iš kokybiškų ingredientų ir šviežias.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *